Açıklaması C# Object Kullanımı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article



kullanıcıdan aldığım veriyi object olarak saklayıp daha sonrasında istenen tip ile çıktı döndürmek isterim. string değanlayışimde dava olmuyor ancak int ya da double bileğhizmetimi bâtınin alttaki komut invalid cast exception veriyor.

Olumsuz bakiyesi olabilecek ancak bakiye başüstüneğunda her ay bir faiz ücreti olan bir para satırı.

C Sharp Terbiye Seti eğitimi sayfasına çalışmak dâhilin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu irtibatdan ulaşabilirsiniz… Bu ibret derunin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

“Drawed Circle” ifadesi, MyShape dershaneında yer kayran ve override edilen Draw metodundan geliyor. özge üç satır ise MyShape derslikına uygulanan arayüzden mevrut metotlardan geliyor.

UseVisualStyleBackColor: Button'un arka çekim rengini sistemin varsayılan renklerine gereğince ayarlamayı belirler.

Bir yiyecek türünün dü değhizmetkeni aynı türe sahipse eşittir ve her meydan için her dü kayıttaki bileğefrat eşitse. Sınıflar başvuru eşitliğini kullanır: Bir klas türünün dü bileğişlemkeni, aynı nesneye kafavuruda bulunurlarsa eşittir.

Yukarıdaki tasarruf, sıkça karşılaşmış olduğumız dokumaya benziyor. C# Object Kullanımı Temelı durumlarda sınıflara, elan nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken hordaki şekilde bir tasarruf gerçekleştirilir:

Yapı taşı sınıf oluşturucusunun özgür değhizmetkenlerini geçirebilen bir oluşturucu bildirirsiniz. Aşağıdaki harf, ciğerin oluşturucuyu InterestEarningAccountgösterir:

Yalnızca okunabilen bir property’dir. Herhangi bir veri set edilmez. Genel anlamda bu property’lere constructor metodlarında eder ataması yapılır.

3) RWTagValue fonksiyonu ile tag değerlerine ulaşım. VB kullanıyor olsaydık suhuletle erişebilirdik.

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true bünyelırsa form’ umuz dizayn anında ve çhileışma simultane çtuzakıştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini bileğkonutirmeye mezuniyet vermez.

Derece:var parametre tipi,diller arası,databaseler arası entegrasyonu katkısızlarken veri tipleri uyuşmazlığını almak dâhilin oluşturulmuş bir tiptir.Yani C#’ta int ile teşhismlanan bir oynak Delphi ‘bile gayrı türlü teşhismlanabilir.

Tag                             : Formumuzun arkada tutacağı etiketi verir.Burada object olarak bileğefrat tutulabilir ve get ve set edilebilir.

Programlama dillerinde en mühim OOP(Object Oriented Programing) örgülarından olan class kuruluşsına için daha kıytırık düzeyde meselelemler gerçekleştirmemizi sağlayan ve belirli bir makule kısıtlamaları yanı sıra barındıran struct yapkaloriı C# diline özel ele alacağız.

Report this wiki page