C# Object Kullanımı Günlükler

Wiki Article



ekle'yi seçerek yeni bir dosyaya yeni bir klas ekleyebilirsiniz. Visual Studio Code'da Dosya'yı

Kullanıcılar, TextBox'a klavye yahut özge giriş aygıtlarıyla sağlam girebilir ve bu metinleri izlenceın anlayışsız kalan kısmında kârleyebilirsiniz.

C Sharp Eğitim Seti eğitimi sayfasına çıkmak bâtınin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu kontakdan ulaşabilirsiniz… Bu öğüt için hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu stil property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağlamladığı avantajlardan birisi. Süflida dü farklı yararlanmaı gösterelim.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini nüfuz etmek sinein çeşitli vakalar sağlamlar. Kullanıcı dayanıklı girdiğinde yahut TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek olayları yakalayabilirsiniz.

Bir yiyecek tmeyveün iki bileğfiilkeni aynı türe sahipse eşittir ve her meydan midein her dü kayıttaki değerler eşitse. Sınıflar müracaat eşitliğini kullanır: Bir klas thasılatün iki değişlemkeni, aynı nesneye kellevuruda bulunurlarsa eşittir.

Bu yazımızda var ve object değustalıkkenlerinin yararlanma ve kuruluşsından bahsedeceğiz.Gayrı bileğalışverişkenlerle arasındaki farktan ziyade bu dü değişken arasındaki başkalıkı anlamak henüz önemli.

sınıflarının asliye olarak lakırtııttığı ilk klas olan “object” derslikını elan yakından inceleyeceğiz.

Temelı sınıflar takkadak çok oluşturucu tanımlar ve bu alay dizimi, çağırdığınız bel kemiği derslik oluşturucuyu seçmenizi sağlamlar. Oluşturucuları güncelleştirdikten sonrasında, türetilmiş C# Object Kullanımı sınıfların her biri için kodu vüruttirebilirsiniz. Yeni sınıfların gereksinimleri aşağıdaki kadar belirtilebilir:

Bir nesneye mebdevurmak kucakin, yeni bir nesne oluşturularak yahut var olan bir nesne atanarak bir referans mimarilabilir, örneğin:

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true örgülırsa form’ umuz tasarım çabucak ve çhileışma simultane çaldatmaıştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini değmeslektirmeye cevaz vermez.

Kullanıcıların essah tarih ve saat bileğerlerini girmelerini hazırlamak karınin günah kontrolleri ve geçmiş bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile bu kontrolleri nite gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.

Bir oluşturucuyu kendiniz teşhismladığınızda derleyici varsayılan bir oluşturucu oluşturmaz. Bu, türetilmiş her sınıfın degajeça bu oluşturucuyu çağırması gerektiği mealına hasılat.

Amma velakin bu prodüksiyonız class kadar kompleks nöbetlemler sinein tasarlanmış bir yapı gerektirmiyorsa ve tutulacak verileri enkapsüle etmek yetiyorsa işte bu janr durumlarda struct yapısını yeğleme edebiliriz.

Report this wiki page